Hírzóna

Nincs magyar áldozata a németországi buszbalesetnek

Nincs magyar áldozata a németországi buszbalesetnek

2024. március 27., szerda
Fotó: Jan Woitas
Nincs magyar áldozata a németországi buszbalesetnek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium jelenlegi információi szerint nincsen magyar áldozata vagy sérültje annak a szerda délelőtti balesetnek, amelynek során a Flixbus egyik távolsági buszjárata karambolozott Németországban, Lipcse közelében.

Mentőalakulatok tagjai az A9-es autópályán, Lipcse közelében történt buszbaleset helyszínén. Fotó: MTI/AP/DPA/Jan Woitas

 

Paczolay Máté külügyi szóvivő a közmédiának azt mondta: a berlini magyar konzulok azonnal felvették a kapcsolatot a német autópályarendőrséggel és a többi illetékes hatósággal.

A jelenlegi információink alapján nincsen magyar áldozata vagy sérültje a balesetnek

- közölte.

Német hírügynökségi beszámolók szerint az A9-es autópályán, Lipcse közelében történt a súlyos baleset, amelyben az eddigi adatok alapján legalább öt ember meghalt. A Berlinből Zürichbe tartó  távolsági busz balesetében többen megsérültek. A busztársaság közlése szerint a járművön a két sofőrön kívül 53 utas tartózkodott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.