Hírzóna

Navracsics Tibor: nemzeti ünnepünk az újjászülető Magyarország jelképe

 Navracsics Tibor: nemzeti ünnepünk az újjászülető Magyarország jelképe

2024. március 13., szerda
 Navracsics Tibor: nemzeti ünnepünk az újjászülető Magyarország jelképe

Március 15. talán a legszebb szimbolikával rendelkező nemzeti ünnepünk, mert az újjászülető magyarság, az újjászülető Magyarország jelképe - jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden a Pesti Vigadóban, ahol állami kitüntetéseket adott át.

Fotó: Lakatos Péter / MTI

 

A tárcavezető hangsúlyozta: az 1848-as márciusi ifjaknak köszönhetően Magyarország nemcsak csatlakozhatott Európa nagy, demokratikus, polgári véráramához, hanem élen is járt azzal, hogy a legtovább tudta folytatni szabadságharcát, és a történelemben nem először és nem is utoljára, de talán a legnyilvánvalóbb módon kivívta a világ tiszteletét - tette hozzá.

Március 15-én egy olyan nemzedéknek adózunk tisztelettel, amely az életét, a boldogulását, sokszor a vagyonát, a családját, meggyőződését áldozta fel azért, hogy az utánuk következő nemzedékek boldogok lehessenek - emelte ki a miniszter.

Az ünnepségen Sulyok Tamás köztársasági elnök megbízásából Navracsics Tibor a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, a Magyar Arany Érdemkereszt, a Magyar Ezüst Érdemkereszt és a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adta át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.