Hírzóna

Navracsics Tibor: az állam nem uralkodik, hanem szolgálja a polgárokat

Navracsics Tibor: az állam nem uralkodik, hanem szolgálja a polgárokat

2024. március 26., kedd
Navracsics Tibor: az állam nem uralkodik, hanem szolgálja a polgárokat

A kormányablakok rendszere annak a gondolatnak a jegyében jött létre, hogy az állam nem uralkodik, hanem szolgálja a polgárokat és ezt a missziót országszerte sikerült teljesíteni - mondta közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden Kisbéren, ahol a helyi a kormányablak kétszázezredik ügyfelét köszöntötte.

 

Navracsics Tibor hozzátette a rendszer 13 éve kezdett kiépülni az országban és a visszajelzések szerint az ügyintéző polgárok elégedettségével találkozott.

Ugyanakkor az idei év egy új korszakot is jelent számunkra, hiszen a digitális állampolgárság program elindulásával maga a közigazgatás is egy új fázisba lép

 - mondta a miniszter.

Navracsics Tibor szerint sokak számára nyílik majd lehetőség arra, hogy sokkal egyszerűbben online úton intézzék az ügyeiket, gyakorlatilag egy mobiltelefonnal a kézben, az arra letöltött alkalmazás segítségével.

A miniszter leszögezte, mindez a fejlődés nem értékeli le a kormányablakok szerepét, mivel számosan maradnak még azok, akik ragaszkodnak a személyes találkozáshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.