Hírzóna

Melegrekordok sora dőlt meg szombaton

Melegrekordok sora dőlt meg szombaton

Száztizenhárom éve nem volt ilyen meleg

2024. március 31., vasárnap
Melegrekordok sora dőlt meg szombaton

Megdőlt a 113 éves országos és a 98 éves fővárosi melegrekord, valamint az országos hajnali melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

Folytatódik a nyárias tavasz

Azt írták: szombaton országszerte nyáriasan meleg idő volt. A Bács-Kiskun vármegyei Kelebián 27,6 Celsius-fokig melegedett fel a levegő, amivel megdőlt az erre a napra vonatkozó melegrekord. A korábbi rekord 26,9 fok volt, amit még 1911-ben, Szerepen regisztráltak. A fővárosban, Pestszentlőrincen 25,0 fokot mértek, amivel az erre a napra vonatkozó fővárosi melegrekord dőlt meg. A korábbi rekord 24,1 fok volt, amit Budapest Országút állomáson, 1926-ban regisztráltak.

Emellett a Győr-Moson-Sopron vármegyei Koroncó meteorológiai állomáson 15,8 fok volt szombat hajnalban, ami új hajnali melegrekordot jelent. A korábbi rekord 14,3 fok volt, amit még Budapesten, Lágymányoson mértek 2017-ben.

A HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán is írt a rekordokról, itt azt írták, szombaton 18 meteorológiai állomáson dőlt meg a korábbi, 26,9 fokos melegrekord. Emellett szombaton a mérőállomásokon rögzített napi maximum-hőmérsékletek országos átlaga 25 fok volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.