Hírzóna

Ismét óriási rekordot döntött a magyar exportteljesítmény

Ismét óriási rekordot döntött a magyar exportteljesítmény

2024. március 3., vasárnap
Ismét óriási rekordot döntött a magyar exportteljesítmény

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Facebook-oldalán osztotta meg Szijjártó Péter gondolatait.

 

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a törökországi Antalyában többek között arról beszélt, hogy a tavalyi év mennyire nehéz volt a világgazdaságban az ukrajnai háború, s az arra válaszul elrendelt szankciók által okozott áremelkedések miatt, a magyar gazdaságnak a viszontagságos körülmények között is sikerült komoly eredményeket elérnie - írta Orbán Balázs.

Ezt jól mutatja, hogy óriási rekordot döntött tavaly a magyar exportteljesítmény, miközben a külkereskedelmi mérleg is nagy nyereséggel zárt, így sikerült ledolgozni az energiaárak égbe szökése miatti 2022-es veszteséget.

A konnektivitás magyar stratégiája nem csak a diplomácia, hanem a gazdasági kapcsoltok terén is jól működik:

  • Magyarország exportteljesítményt illetően már világranglista 33. helyén áll
  • A külkereskedelmi mérlegünk pedig 3480 milliárd forintos plusszal zárt,

ami azt jelenti, hogy ennyivel volt több az exportunk, mint az importunk, ennyivel volt több a kivitel, mint a behozatal, vagyis gyakorlatilag 3480 milliárd forintnyi nyereséget realizált a magyar gazdaság a külkereskedelmében

- fogalmazott.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.