Hírzóna

Embert gázolt a szegedi vonat, megnőtt a menetidő

Embert gázolt a szegedi vonat, megnőtt a menetidő

2024. március 4., hétfő
Embert gázolt a szegedi vonat, megnőtt a menetidő

A Mávinform a Facebook-oldalán számolt be az esetről.

 

 

A Szegedről Budapestre tartó, Kőbánya-Kispestről 15:02-kor továbbindult Napfény InterCity (IC 725) elgázolt egy embert a Nyugati pályaudvar és Zugló között. A helyszínelés ideje alatt, várhatóan kora estig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok az érintett szakaszon, emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vonalon 10-20, esetenként 20-30 perccel hosszabb menetidőkre, rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani - írták.

A balesetben érintett Napfény InterCity (IC 725) utasait várhatóan átszállítják egy másik vonatra.

A torlódások és késések csökkentése érdekében:

  • A monori S50-es és a lajosmizsei S21-es vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan indulnak.
  • A ceglédi Z50-es vonatok 5 perccel később indulnak a Nyugati pályaudvarról, így biztosítva a csatlakozást Kőbánya-Kispesten az S50-es vonatokhoz.
  • A Nyugati pályaudvarról minden óra 20-kor induló Nyírség és Tokaj InterCity-k Kőbánya alsón is megállnak, biztosítva az eljutást Kőbánya-Kispestre és a csatlakozást az S21-es vonatokhoz.
  •  A Nyugati pályaudvarról 16:35-kor Monorra és a Monorról 18:06-kor induló S50-es vonat (2766, 2711) nem közlekedik.
  • A fővároson belüli utazáshoz javasolt a BKK járatainak igénybevétele, melyeken érvényesek a Pest vármegye- és az országbérletek.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.