Hírzóna

Egyhangúlag nevezték ki Varga Judit utódját

Egyhangúlag nevezték ki Varga Judit utódját

2024. március 12., kedd
Egyhangúlag nevezték ki Varga Judit utódját

A Nemzeti Választási Bizottság egyhangúlag, 13 igen szavazattal döntött arról, hogy ki tölti be a Varga Judit lemondása után megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot.

 

 

Varga Judit országgyűlési képviselő, volt igazságügyi miniszter, leendő EP-listavezető február 10-én, a pedofilügy kapcsán kirobbant botrány következtében jelentette be lemondását.

A Nemzeti Választási Bizottság március 12-i ülésén született döntés a Varga Judit lemondása után megüresedett mandátum kiadásáról. A Fidesz-KDNP Farkas Örsöt jelölte a képviselői helyre, aki a 2022-es országgyűlési választásokon a lista 162. helyén állt.

Farkas Örs a Miniszterelnöki Kabinetirodánál a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár. A kormány oldalán elérhető életrajza szerint dolgozott többek között a MÁV Vagyonkezelő Zrt.-nél bérbeadási igazgatóként, az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt.-nél ingatlanhasznosítási igazgatóként, valamint a Józsefvárosi Gazdálkodási Központnál vagyongazdálkodási igazgatóként. A Miniszterelnöki Kabinetirodánál tevékenykedett a kormányzati tájékoztatásért felelős miniszteri biztosként 2020 és 2022 között, azóta pedig helyettes államtitkár.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.