Hírzóna

A rendőrség kiemelten szűrni fogja húsvétkor az ittas vezetőket

A rendőrség kiemelten szűrni fogja húsvétkor az ittas vezetőket

Kovács György
2024. március 27., szerda
A rendőrség kiemelten szűrni fogja húsvétkor az ittas vezetőket

Közeleg a húsvét és a tavaszi szünet. Ez az időszak a családlátogatások, a kirándulások időszaka. Ráadásul az elkövetkező napokban feljebb kúszik a hőmérő higanyszála és a szabadtéri programoknak kedvez majd az időjárás is.

 

Ezért az ország útjain a megszokottnál sűrűbb forgalomra, és jó eséllyel egyre több biciklisre és motorosra lehet számítani. Ezért az autósokat és a két keréken közlekedőket is fokozott óvatosságra, nagyobb figyelemre kéri a rendőrség! 

Segítsük egymást a közlekedésben, legyünk türelmesek, toleránsak!

- írja a rendőrség közleményükben.

Hozzáteszik: Azt viszont le kell szögezni, hogy mindegy milyen gépjárművet vezetünk, az alkohol fogyasztása tilos! 

Mint írják, sajnos az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre egyre kevesebben ugyan, de még mindig vannak olyanok, akik figyelmen kívül hagyják az alkoholfogyasztás melletti gépjárművezetés tilalmát és veszélyeit. 

Ezzel mind maguk, mind mások életét és testi épségét veszélyeztetik! Húsvétkor se legyen senki könnyelmű és felelőtlen, mert életek múlhatnak rajta!  

- hívják fel a figyelmet. Majd azzal folytatják:

Ha vezet, ne igyon alkoholt, és ne üljön be olyan járművezető mellé, aki alkoholt fogyasztott! Ne adja kölcsön a járművét olyan személynek, aki nem józan! Ha ön a vendéglátó, a sofőrt soha ne kínálja alkohollal!

Kiemelik, nem csak az ittas vezetés jelent veszélyt. Kérik azt is, hogy a jármű sebességét minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, a sebességhatárokat tartsák be. Mint fogalmaznak, a passzív biztonsági eszközök használata sem azért fontos, mert kötelező, hanem azért, mert egy esetlegesen bekövetkező baleset során életet menthet.

A rendőrök az elkövetkező napokban kiemelt figyelmet fordítanak a fenti szabályok betartására, különös tekintettel az ittas járművezetők kiszűrésére.

Ön se kockáztasson! Nem éri meg!

- zárták közleményüket.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.