Hírzóna

A mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház jubileumi évadára készülnek

A mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház jubileumi évadára készülnek

Mórahalom pedig idén ünnepli városi rangja 35. évét

2024. március 25., hétfő
A mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház jubileumi évadára készülnek

Bemutatták az idei mórahalmi repertoárt az Aranyszöm Rendezvényházban. A nyár folyamán koncertekkel, operettekkel, musicalekkel és lovas színházi műsorokkal várják a nézőket a művészek és a szervezők.

Sajtótájékoztató az Aranyszöm Rendezvényházban. Fotó: Móra-Net Televízió.

 

A Móra Net-Televízió tudósítása alapján, Duka Félix igazgató elmondta, 2024. számmisztikailag is fontos Mórahalom életében, hiszen 35 éves a város, 60 éves a gyógyfürdő és idén tizedik alkalommal nyitja meg kapuit a település lovardájában a szabadtéri és lovas színház. Hozzátette, minden évad után véleményfelmérés készül a nézők körében, hogy a következő esztendőben még profibb, színvonalasabb előadásokat és infrastruktúrát élvezhessen a közönség. Így születnek európai szintű, akár a világon is egyedülálló produkciók.

Tímár Krisztina, az előadásokat forgalmazó New Season Produkciós Iroda igazgatója a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az eltelt évek alatt egyre színvonalasabb, néző centrikus darabok kerültek a lovarda színpadára. Ilyen lesz a Veres1 Színház Anconai szerelmesek című előadása, amely – mint fogalmazott a menedzser – egy túlfűtött, üde, nyári, mediterrán szerelmes történet közismert olasz slágerekkel fűszerezve. Tímár Krisztina a Liliom Produkció Hőhullám című zenés vígjátékáról elmondta, ötvenes hölgyek tengerparti kalandjairól szól a komédia, tabutémákat feszegetve.

Az Anyatigrisek musical egyik főszereplője Cseke Katinka színművész, aki elmondása szerint már háromszor megnézte a zenés darabot, mielőtt megkapta a szerepet, amelyet korábban barátnője játszott. A művésznő figyelmeztetett, százas csomag papírzsebkendő legyen nálunk, amikor beülünk az előadásra, hiszen egyszerre zokogós és nevetős két óra vár majd ránk.

Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója – aki törött lábbal, mankóval érkezett a sajtótájékoztatóra – köszönetét fejezte ki a sok-sok néző és a városvezetés felé, hogy egy évtizede működhet Mórahalmon a teátrum, amely a Nemzeti Lovas Színház vidéki bázisa lett. Hangsúlyozta, nem showműsort adnak elő, hanem valódi színházat. Dramatikus színdarabokat, lóra „hangszerelve”. Világszintű látványelemekkel, profi lovas tudással, trükklovaglással. Ezért lett megkerülhetetlen a magyar színházi világ palettáján a lovas színházuk.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.