Hírzóna

Újabb 193 ezer laptopot kaphatnak az iskolák

Újabb 193 ezer laptopot kaphatnak az iskolák

2024. február 24., szombat
Fotó: Kovács Tamás
Újabb 193 ezer laptopot kaphatnak az iskolák

2022-ben és 2023-ban 120 ezer, illetve 140 ezer laptopot kaptak a tanárok és diákok ingyenesen az iskolákban. 2024 tavaszán további 193 ezer laptop kiosztása várható - írta közleményében a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

RÉTVÁRI Bence
Fotó: Kovács Tamás. 


 

Rétvári Bence a közleményében azt írta, hogy a kormány az eszközök biztosítása mellett "elképesztően sok digitális oktatási tartalmat" is fejlesztett a Nemzeti Köznevelési Portálon (NKP), másnéven Okosportálon.

Az állami tankönyvek mindkét sorozata elérhető okostankönyv formában, így több mint 200 okostankönyvhöz férnek hozzá ingyenesen a diákok, a tanárok munkáját pedig speciálisan a számukra fejlesztett tartalmak, kézikönyvek segítik

 - tudatta.

Hozzátette: a tanulást több ezer interaktív feladat és digitális tartalom támogatja.

Ezek között újdonság például az interaktív periódusos rendszer, az új történelmi animációk, a fizika és kémia tantárgyhoz kapcsolódó kísérletek bemutatásához készült videósorozat, az okostérkép vagy a földrajz tananyaghoz készült "Magyarország nagytájai" videoklip-sorozat - részletezte az államtitkár, megjegyezve: összességében már több mint 200 ezer digitális tartalom és 46 ezer feladat található meg az NKP-n.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy "az NKP oldalán az elmúlt három évben 193 millió oldalletöltés történt, közel 6 ezer tanulócsoportban 24 ezer feladat került kiosztásra, feladatonként átlagosan 16-22 diák számára". A portál népszerűségét az is jól mutatja, hogy idén januárban már 2,4 milliós volt a látogatottsága - fűzte hozzá.

Az államtitkár szerint a digitális oktatási tartalmak újabb motivációt adhatnak a tanuláshoz, újfajta élményt nyújtanak a diákoknak.

Ma már nagy a verseny a diákok figyelméért, ezért fontos lépést tartani a digitális iskolai tartalmak terén is

 - mutatott rá Rétvári Bence, hozzátéve: a kormány célja, hogy a magyar diákok készségszinten, a legkorszerűbb eszközökön használják a legkorszerűbb digitális oktatási anyagokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.