Hírzóna

Rendkívüli ülést hívtak össze a parlamentben

Rendkívüli ülést hívtak össze a parlamentben

2024. február 5., hétfő
Rendkívüli ülést hívtak össze a parlamentben

Ellenzéki kezdeményezésre összehívta hétfőre az Országgyűlés rendkívüli ülését Kövér a házelnök. A napirendi javaslat szerint a tanácskozás 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

 


Az ellenzéki frakciók közösen jegyzett levélben fordultak Kövér László házelnökhöz, amelyben rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezték, hogy az Országgyűlés döntést hozzon Svédország NATO-csatlakozásáról.

A kormány tagjai közül többen úgy nyilatkoztak, nincs szükség a rendkívüli ülésre. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter például azt mondta, hamarosan úgyis rendes ülés lesz, ezért nem indokolt hamarabb összeülni.

Az ügy érdekessége, hogy az ülésen a kormánypárti politikusok a Sopronbánfalvára kihelyezett háromnapos kormányülés miatt nem fognak részt venni, így a Parlament nem lesz határozatképes, és a napirendi felszólalások után véget is ér az ülés.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.