Hírzóna

Reagált a Sándor-palota Orbán Viktor mai bejelentésére

Reagált a Sándor-palota Orbán Viktor mai bejelentésére

2024. február 8., csütörtök
Reagált a Sándor-palota Orbán Viktor mai bejelentésére

A Mandiner kereste meg a Sándor-palotát a csütörtök délutáni miniszterelnöki bejelentés után.

Fotó: Novák Katalin Facebook oldala

 

Mint ismert Orbán Viktor egy videóban jelentette be, hogy a kormány nevében benyújtott egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

 

Így reagált a Sándor-palota

A Mandiner megkereste a Sándor-palotát, hogy mi az államfő reakciója a miniszterelnök mai bejelentésére, amire az alábbi válasz érkezett:

A bejelentett Alaptörvény-módosítás a gyermekek még erősebb védelmét szolgálja, ezért Novák Katalin köztársasági elnök jó szívvel fogja aláírni az Országgyűlés által elfogadott jogszabályt.

Az alkotmánymódosítás arról is rendelkezik, hogy mit kell tennie a köztársasági elnöknek az olyan, folyamatban lévő kegyelmi kérelmekkel kapcsolatban, amelyekben egy kiskorú személy sérelmére elkövetett bűncselekmény esetében nyújtanak be kérvényt. Az átmeneti rendelkezések ugyanis egyértelműsítik, hogy a már folyamatban lévő kegyelmi ügyekben is alkalmazni kell a kiskorúakat védő, kegyelmet kizáró rendelkezést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.