Hírzóna

Összeülnek a visegrádi miniszterelnökök

Összeülnek a visegrádi miniszterelnökök

Nagy a szükség a szoros közép-európai együttműködésre

2024. február 27., kedd
Összeülnek a visegrádi miniszterelnökök

A Visegrádi Négyeknek (V4) történelmi érdemei vannak, s az aktuális európai folyamatok miatt nagy szükség is lesz a szoros közép-európai együttműködésre egy sor veszélyes brüsszeli döntés megakadályozása érdekében - írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

V4-csúcs Prágában. (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

Szijjártó Péter azt írta: végre, hosszú, túl hosszú idő után újra összeülnek a visegrádi miniszterelnökök, ezúttal Prágában.

 A V4-nek történelmi érdemei vannak, s ha elnézem az aktuális európai folyamatokat, nagy szükség is lesz a szoros közép-európai együttműködésre egy sor veszélyes brüsszeli döntés megakadályozása érdekében

 - fogalmazott.

Hozzátette, hogy csak együtt akadályozhatjuk meg az illegális migránsok kötelező szétosztását, a gazdáinkat tönkretevő silány ukrán gabona beáramlását, a versenyképességünket tönkretenni képes adóemeléseket kikényszeríteni akaró adóharmonizációt és a nukleáris energia ideológiai alapú diszkriminálását.

Persze, másként ítéljük meg az ukrajnai háborúra adott európai válaszstratégiát és a béke kérdését, de mi ezzel együtt készen állunk az együttműködés folytatására azokon a területeken, amelyeken nemzeti érdekeink egybeesnek" 

- írta Szijjártó Péter.

 

Újabb sűrű nap. Prága, V4-csúcs

- írta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook bejegyzésében.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.