Hírzóna

I. világháborús kiállítás nyílt Mórahalmon

I. világháborús kiállítás nyílt Mórahalmon

2024. február 28., szerda
I. világháborús kiállítás nyílt Mórahalmon

Országos szinten is egyedi beltéri kiállítás nyílt az Ezer Év Parkjában. A közel 500 relikvia és műtárgy olyan részletgazdag módon tárja elénk az első világháborút, amelyet ez idáig nem igazán lehetett látni - közölte a Móra-Net Televízió.

 

A gyűjtemény egyes tartalmai felbecsülhetetlen értékűek, érzékletesen bemutatják, hogy a hétköznapi ember szemszögéből, azaz alulnézetből milyen is volt az első nagy világégés. A műtárgyak segítségével minden olyan front és földrajzi érintettség megjelenik, amelyeken vagy harcoltak, vagy hadifogságba estek a magyar katonák.

A tárlaton láthatóak tüzérségi aknák, közel- és távolharci fegyverek, kitüntetések, csapatjelvények, tiszti levelek a szibériai hadifogságból, magyar katonai emlékek a távoli Szamarkandból, hadirokkantak által készített alkotások, vagy például a József főherceg aláírásával ellátott levél is.

A kiállítás az Ezer Év Parkjában a hét minden napján 8 és 16 óra között, március 15-től pedig 10 és 18 óra között tekinthetők meg.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.