Hírzóna

Erősen felhős időre számíthatunk

Erősen felhős időre számíthatunk

Márton Andrea
2024. február 22., csütörtök
Fotó: Szeged Ma/Márton Andrea
Erősen felhős időre számíthatunk
Fotó: Szeged Ma/Márton Andrea. 

 

Nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, és általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. A déli, délnyugati szelet élénk, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű, késő estére 7 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.