Hírzóna

Egy szélsőséges jelzővel illette Orbán Viktort az antiszemita Jobbik-elnök

Egy szélsőséges jelzővel illette Orbán Viktort az antiszemita Jobbik-elnök

2024. február 7., szerda
Egy szélsőséges jelzővel illette Orbán Viktort az antiszemita Jobbik-elnök

Újabb elképesztő részletekre derült fény, amelyek a Jobbik elnökének, Gyöngyösi Mártonnak változatlan és megrögzött antiszemitizmusát bizonyítják. Az Origóhoz eljutott 2020-as belső levelezésben Gyöngyösi súlyosan zsidóellenes kijelentéseket tett, Orbán Viktor miniszterelnököt támadva - írja az Origo.

 

 

Az Origó birtokába került belső levelezésük ugyanis változatlanul a régi idők otromba antiszemitizmusát mutatja. Az e-mail-váltás 2020. január 9-én, Gyöngyösi Márton, európai parlamenti képviselő, jelenlegi pártelnök, akkor elnökhelyettes, illetve Stummer János akkori Jobbik-alelnök, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke között zajlott. 

Orbán provokációnak is beillő megjegyzését nem akartam közvetlenül kommentelni, inkább indirekt módon, az USA lépésének kritikáján és elítélésén keresztül. Legszívesebben azt írtam volna, hogy egy cionista bérenc, a lubovicsi szekta foglya, de ebből nem biztos, hogy jól ki lehet jönni.

A Jobbik jelenlegi elnöke tehát a párt belső levelezésében

Orbán Viktor miniszterelnököt olyan sértőnek szánt megjegyzésekkel illette, amelyeket csak a szélsőséges antiszemita, zsidógyűlölő körökben szokás hangoztatni.

Fontos ismételten megmemlíteni, hogy ezt a botrányos mondatot azok után írta le Gyöngyösi, hogy számtalanszor nyilatkoztak arról, hogy ők már nem antiszemiták, arra hivatkozva, hogy már megváltozott az álláspontjuk.

 

A teljes cikk itt olvasható el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.