Hírzóna

Túlnyomóan borult lesz az ég

Túlnyomóan borult lesz az ég

2024. január 7., vasárnap
Túlnyomóan borult lesz az ég

Túlnyomóan borult lesz az ég, keleten lehet időszakosan szakadozás, vékonyodás a felhőzetben. Az esőt először a Dunántúlon, késő este északkeleten is egyre nagyobb területen vegyes csapadék, majd hó váltja fel. Ennek során átmeneti jelleggel ónos eső is kialakulhat. Az esti, késő esti órákra a csapadék egyre inkább szűnik, de ezzel együtt már a havazás lesz a meghatározó csapadékforma. Az északi, északkeleti szél a középső országrészt leszámítva többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén valamint északkeleten viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 11 fok között alakul. A hideg levegő érkezésével a Nyugat-Dunántúlon reggeltől, másutt a déli óráktól csökken a hőmérséklet. Késő este -3, +5 fok valószínű - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.


Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke) - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.