Hírzóna

Téli est a Szegedi Csillagvizsgálóban

Téli est a Szegedi Csillagvizsgálóban

Márton Andrea
2024. január 19., péntek
Téli est a Szegedi Csillagvizsgálóban

Ismételten egy különleges hangulatú programra invitálják a csillagos égbolt rajongóit január 27-én, szombaton este 7 órai kezdéssel - ezúttal az évszak sajátosságaira helyezve a hangsúlyt a Szegedi Csillagvizsgálóba.

 


 

 

Derült időben feltárulnak a téli galaxisok és nebulák világa, a bolygók közül pedig a Jupiter és a Mars lesz megfigyelhető – mindez a város legnagyobb, 50 cm-es teleszkópján keresztül.

Ha pedig csak egy kis szerencsénk lesz az időjárással, akkor az est végén egy üstököst is lehet látni.

Könnyed ismeretterjesztést tart Dr. Barna Barnabás csillagász előadásában, a téli csillagképekről, a hozzá kapcsolódó legendákról és arról, hogy miért érdemes a hidegben is kémlelni az égboltot.
 

A várható program:

  • 19:00 – Kapunyitás
  • 19:10 – A téli égbolt látványosságai
  • 20:00 – A sarki fény nyomában
  • 20:30 – Távcsöves csillagles

 

 

Borult időben a csillagos égbolt ugyan rejtve marad előlünk, de kibővített virtuális csillagképtúrával és távcsöves kereső-játékkal igyekszünk pótolni az élményt.

Az este folyamán forró teával várják a tábortűz mellett  és lehetőség nyílik beszélgetni a csillagászatról és az űrkutatásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.