Hírzóna

Óvatosan közlekedők

Óvatosan közlekedők

Márton Andrea
2024. január 22., hétfő
Óvatosan közlekedők

Ha visszaemlékszünk, már a KRESZ-tanfolyam során felhívták a figyelmünket az úgynevezett bizalmi elvre, melynek alkalmazása a biztonságos közlekedés alapfeltétele. A bizalmi elv értelmében ugyanis minden közlekedő ismeri és betartja a közlekedés szabályait. Nem véletlen tehát, hogy lényegében végigkíséri az autós etikett szabályait is – legyenek azok akár írottak akár íratlanok.

A bizalmi elv alapfeltétele pedig az, hogy mindannyian ismerjük és következetesen betartsuk az írott és íratlan szabályokat.

Bedugott fül, telefonnyomkodás, tiloson való szaladgálás ér ennyit az életetek kilépni ekkora jármű elé? 

- írja közösségi oldalán közzétett videón a szegedi villamosvezető hölgy.

A legnagyobb mumus még mindig a körforgalom egyeseknek, ahol úgy közlekednek mint a rally pálya csakhogy nincs de, miért, ha stb. a villamosnak a körfogalomban elsőbbsége van! A tükör ami már inkább csak díszként funkciónál kanyarodáskor. Abba is bele kellene gondolni, hogy ekkora tonna utasokkal tele nem úgy áll meg mint a személyautó aminél beletaposol a fékbe és megáll! Stop táblás kereszteződésekről meg ne is beszéljünk.


Napi hét de akár tíz ehhez hasonló esetek történnek meg.

 – írja felháborodását Csőszi Elvira.

@cselvi24 Ez a kis válogatás szóljón azokról akik kihajtanak,kilépnek,kitekernek elénk stb! Bedugott fül,telefonnyomkodás,tiloson való szaladgálás ér ennyit az életetek kilépni ekkora jármű elé? A legnagyobb mumus még mindig a körforgalom egyeseknek ahol úgy közlekednek mint a rally pálya csakhogy nincs de,miért,ha stb a villamosnak a körforgalomban elsőbbsége van! A tükör ami már inkább csak díszként funkciónál kanyarodáskor. Abba is bele kellene gondolni,hogy ekkora tonna utasokkal tele nem úgy áll meg mint a személyautó aminél beletaposol a fékbe és megáll! Stop táblás kereszteződésekről meg ne is beszéljünk. Napi 7-8-10 általában azért összejön ami megdöbbentő számomra,hogy miért úgy közlekedtek mintha csak ti lennétek rohantok,siettek,kapkodtok mintha mi nem időre közlekednénk. És nem a színt kell átfesteni mert a TT beleolvad a környezetbe hanem odafigyelni! Ez sárga mégse jön össze… #veddeszreavillamost #addmegazelsobbseget #hasznaldatukrotnemdisznekvan #nelepjkiavillamosele #foryou #foryoubaszeretnemlatni #egykisbetekintesanapjainkba #szeged #kozlekedjkorultekintobben ♬ eredeti hang - Csőszi Elvira

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.