Hírzóna

Napos, de hideg lesz a hétvége

Napos, de hideg lesz a hétvége

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 19., péntek
Napos, de hideg lesz a hétvége

A szombat, illetve a vasárnap nagyobb része is a derűről fog szólni, zavartalanul napos idő várható, viszont éjszakánként visszatérnek a keményebb mínuszok.

 

 

 Azért hidegrekordok nem fognak megdőlni.

Péntek estére megszűnik a csapadék, estétől a felhőzet is csökken, és a szél is mérséklődik, így szombaton felhőtlen lesz az ég, és élénk széllökések is csak az Észak-Dunántúlon és a Dunakanyar körül fordulhatnak elő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -4 között, a fagyzugokban és szélcsendes, hóval borított helyeken -10 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 2 és 6 fok között várható, de a havas tájakon néhol csak 0 fok köré melegszik fel a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a várható maximum középhőmérséklet a hétvégére 3 Celsius fok körül alakul.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.