Hírzóna

Nacsa Lőrinc: egyértelmű üzenetet küldtünk Brüsszelnek + videó

Nacsa Lőrinc: egyértelmű üzenetet küldtünk Brüsszelnek + videó

A gyermekvédelmi törvény miatt tartja vissza a Magyarországnak jogosan járó uniós forrásokat.

2024. január 31., szerda
Nacsa Lőrinc: egyértelmű üzenetet küldtünk Brüsszelnek + videó

A nemzeti konzultáción a magyar emberek egyértelmű üzenetet küldtek Brüsszelnek: el a kezekkel a rezsitámogatástól - mondta a KDNP frakcióvezető-helyettese szerdán a közösségi oldalán közzétett videójában.

 


 

Nacsa Lőrinc azt mondta, Brüsszel elhibázott szankciós politikájának egyenes következménye volt az energiaárak elszabadulása, amely amellett, hogy 2023-ban egész Európa inflációját az egekbe lökte, a családokra is óriási terhet rakott.

Hozzátette, Magyarországon a rezsitámogatás átlagosan havi 181 ezer forint értékben segíti a családokat, így ma Európában itt a legolcsóbb a rezsi.

A dollárbaloldal hozzáállását ismerjük, hiszen ők be sem vezették volna a rezsicsökkentést sőt, ha ők lennének hatalmon, ki is vezették volna azt

 - fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta, Brüsszel is nyílt hadjáratba kezdett a rezsitámogatás ellen, hiszen hivatalos állásfoglalásukban azt mondták, hogy "az energiatámogatási intézkedéseket fokozatosan meg kell szüntetni".

Nacsa Lőrinc úgy folytatta, hogy a nemzeti konzultációban a magyar emberek elmondták a véleményüket minderről: 

egyértelmű üzenetet küldtünk Brüsszelnek, hogy el a kezekkel a rezsitámogatástól. A Fidesz-KDNP éppen ezért továbbra is ki fog állni a rezsicsökkentés mellett és nem hagyjuk, hogy Brüsszel újabb terheket rakjon a magyar emberek vállára

 - emelte ki a KDNP frakcióvezető-helyettese.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.