Hírzóna

Lövöldözés volt az ukrán–magyar határon

Lövöldözés volt az ukrán–magyar határon

2024. január 3., szerda
Lövöldözés volt az ukrán–magyar határon

Figyelmeztető lövésekkel állítottak meg az ukrán határőrök tizenkét határsértőt január 2-án, kedden az ukrán–magyar zöldhatáron – írja a Kárpáti Igaz Szó az Ukrán Állami Határőrszolgálat beszámolója alapján.

A záhonyi magyar–ukrán határállomás (Fotó: MTI/Balázs Attila).

 

A Munkácsi Határőrosztag asztélyi kirendeltségének munkatársai kedden napközben figyeltek fel a csoportra; a tizenkét fő gyalog haladt Magyarország irányába, és bár a határőrök megszólították őket, nem álltak meg. 

Emiatt több, a levegőbe leadott lövéssel késztették megállásra a határsértőket.

Az elfogott emberek  kárpátaljai lakosok és tiltott határátlépési kísérlet miatt indult ellenük hatósági eljárás. A további intézkedések során az ukrán hatóságok megállapították az embercsempész személyazonosságát, aki saját járművével szállította a csoportot a határra. A határőrség közölte, hogy a sofőr minden egyes "utasától" fejenként 12 ezer hrivnyát (körülbelül 112 ezer forintot) kapott. A határőrök később a rendőrökkel együttműködve őt is őrizetbe vették.

 

Borítókép: MTI/Balázs Attila


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.