Hírzóna

Közel 500 diákot evakuáltak szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt egy budaörsi általános iskolában

Közel 500 diákot evakuáltak szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt egy budaörsi általános iskolában

2024. január 31., szerda
Közel 500 diákot evakuáltak szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt egy budaörsi általános iskolában

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával hét tanulót szállítottak kórházba a mentők szerdán egy budaörsi általános iskolából - közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Az intézményt kiürítették.
 

A tájékoztatás szerint az iskola egyik osztályának több diákja jelezte a tanítás idején, hogy nem érzi jól magát. A 10 év körüli gyermekek hányingerre és szédülésre kezdtek panaszkodni, így az iskola pedagógusai a mentők segítségét kérték. A mentőszolgálat munkatársai hét egységgel érkeztek a helyszínre, ahol az életmentők táskáján megszólalt a szén-monoxid-jelző, ez egyértelművé tette azt, hogy mi okozza a panaszokat.

Így a katasztrófavédelem segítségét kérték, akik azonnal kiürítették az iskolát, majd a mentők megkezdték a diákok ellátását.

Az időben érkezett segítségnyújtásnak köszönhetően a mentők végül a gyermekeket stabil állapotban szállították kórházba

 - írták.

Csámpai Attila őrnagy, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy a riasztáskor 495 diák és 48 dolgozó tartózkodott az iskolában, ők valamennyien időben elhagyták az épületet.

Ismertetése szerint a tűzoltók ezt követően méréseket végeztek előbb abban a tanteremben, ahol a gyermekek rosszullétre panaszkodtak, majd a tanintézmény további helyiségeiben is, de szén-monoxid jelenlétét a levegőben nem tudták kimutatni.

Az eset körülményeinek tisztázására a katasztrófavédelem további vizsgálatot folytat - tette hozzá a szóvivő, aki közölte azt is, hogy a kiürítést követően a gyermekeket egy biztonságos és fűtött helyiségben, az iskola tornacsarnokában helyezték el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.