Hírzóna

Két nőt futtattak Ausztriában

Két nőt futtattak Ausztriában

2024. január 24., szerda
Két nőt futtattak Ausztriában

Vádat emeltek két magyar férfival szemben, akik két nőt vettek rá prostitúcióra Ausztriában - írta közleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.
 

A két férfit társtettességben elkövetett, minősített kerítés bűntettével, emellett az egyik, letartóztatásban lévő vádlottat két rendbeli, minősített emberkereskedelem és kényszermunka elkövetésével, a más ügyben jogerős szabadságvesztést töltő társát pedig zsarolással is vádolják.

A vádirat szerint az Ausztriában és Németországban örömlányokat futtató egyik vádlott még 2018 nyarán megismerkedett az egyik sértettel. A nőnek szerelmet ígérve rábírta arra, hogy Ausztriában szexuális szolgáltatásokat nyújtson. Hamarosan azonban az így szerzett bevétel felét, majd később még ennél is nagyobb részét követelte tőle, ezért a sértett hazaszökött. 2021 augusztusában azonban ismét rávette a nőt arra, hogy utazzon ki. A kiszolgáltatott helyzetben lévő, éhező nőtől ekkor a vádlott társa vette el fenyegetéssel a teljes keresményét. A sértett végül az osztrák rendőrségtől kért segítséget. 

A két férfit a főügyészség azzal is vádolja, hogy 2021 augusztusában Ausztriában egy másik nőt is örömlányként foglalkoztattak. A két férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.