Hírzóna

Két halálos áldozata volt a szilveszteri lakástüzeknek

Két halálos áldozata volt a szilveszteri lakástüzeknek

2024. január 1., hétfő
Két halálos áldozata volt a szilveszteri lakástüzeknek

A Tolna vármegyei Pálfán és a Pest vármegyei Zsámbokon is lakástűzben halt meg egy-egy ember szilveszter éjjelén - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Dóka Imre őrnagy a közleményben azt írta: Pálfán szilveszter éjjelén kigyulladt egy többszintes ikerház egyik földszinti lakrésze, amely a tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett.

A lángokat sikerült időben megfékezni, így a tűz további lakásokra már nem terjedt tovább, azonban a kigyulladt lakásban tartózkodó ember életét már nem lehetett megmenteni - tette hozzá.

Zsámbokon az esti órákban egy családi ház szobájában az ágy gyulladt meg. A tájékoztatás szerint a tűzoltók kiérkezésekor tűz már nem volt, de egy idős ember életét vesztette, feltételezhetően a tűz során keletkezett füst miatt.

A helyettes szóvivő jelezte: a katasztrófavédelem mindkét esetben vizsgálja a tüzek okait, valamint keletkezési körülményeit, és füstérzékelő alkalmazását javasolják az ingatlanokban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.