Hírzóna

Káros hatással vannak a videójátékok a gyerekekre?

Káros hatással vannak a videójátékok a gyerekekre?

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 20., szombat
Káros hatással vannak a videójátékok a gyerekekre?

Ez napjaink egyik legaktuálisabb témaköre, amely rendkívül széles kört érint világszerte.

 

 

Napi szinten halljuk, hogy az okostelefonok, a közösségi média, a videójátékok és egyéb erőszakos, káros tartalmak kontroll nélküli használata, elérése negatívan hat kiskorú- és kamasz gyermekek, továbbá a fiatal felnőttek mentális egészségére, idegrendszerének fejlődésére. De mi lehet a megoldás ennek kezelésére?

Ezekre választ kaphat az, aki jövő héten szerdán ellátogat a Mathias Corvinus Collegium szegedi előadására. Pöltl Ákos, az Ifjúságkutató Intézet kutató-szakértője a Digitális fogyókúra – otthoni digitális szabályok gyermekeink mentális egészségéért! címmel tart előadást.

A rendezvény keretében a felsorolt témakörök legfontosabb és legaktuálisabb kérdésköreit mutatja be és elemzi az előadó, gyakorlati tanácsokkal, módszerekkel kiegészítve.

Pöltl Ákos szakértő vezetésével áttekinheti a hallgatóság, hogy mit mutatnak a kutatások, mi az ideális életkor az első okostelefonhoz és a közösségi médiára történő belépéshez. Javaslatokat hallhat a családban alkalmazott egészséges digitális szabályokra vonatkozóan, és iránymutatást, hogyan kezeljük a gyerekek, a felnőttek és a nagyszülők okostelefon használatát és megnézzük, miből áll egy digitális detox program.

Az előadás helyszíne Szeged, Tisza Lajos körút 85-87 szám alatt, kezdés 17 órakor.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.