Hírzóna

Idén januártól emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Idén januártól emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

2024. január 3., szerda
Idén januártól emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Idén január 1-jétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege – közölte Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára. 

 

 

A fiatalok akár 66 700 forintot is visszaigényelhetnek a nyelvvizsga árából.

A támogatásra azok jogosultak, akik még nem töltötték be a 35. életévüket, vagy 35 évesnél idősebbek, de gyermekes szülőként csedben, gyedben vagy gyesben részesülnek, illetve nagyszülők, akik unokával vannak otthon és nagyszülői gyedet kapnak.

A támogatást az első sikeres komplex középfokú (B2), felsőfokú (C1, C2) általános vagy szaknyelvi nyelvvizsga, vagy első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjára lehet igénybe venni.

Az összeget a Magyar Államkincstártól lehet visszaigényelni a nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától számított egy éven belül. A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy a 2018. január 1. óta elérhető támogatást eddig már több mint 170 ezer nyelvvizsgázó igényelte csaknem hatmilliárd forint értékben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.