Hírzóna

Fagyos idő, megélénkülő szél, akár még havazhat is

Fagyos idő, megélénkülő szél, akár még havazhat is

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 12., péntek
Fagyos idő, megélénkülő szél, akár még havazhat is

Péntek napközben a Duna-Tisza közén, a Tisza mentén és a Dunántúl nyugati részén lehetnek tartósan zárt felhőzettel borított tájak.

 

 

Előbbi vidékeken hószállingózás is előfordulhat, de eleinte még a keleti tájakon is lehet erre számítani. Másutt akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon, később a Tiszántúlon is egyre többfelé lesz élénk, de helyenként erős széllökések is lehetnek. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően -1 és +4 fok között valószínű. Késő estére -6 és -1 fok közé hűl le a levegő

- írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet - írja a Köpönyeg.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.