Hírzóna

Erősen felhős lesz az ég

Erősen felhős lesz az ég

Márton Andrea
2024. január 2., kedd
Erősen felhős lesz az ég

A január elsején érkezett hidegfront már távolodóban van, de egy átmeneti szünet után ismét folytatódik az enyhe, de mozgalmas időjárás.

Mindenütt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, rövid időre a nap is kisüthet. Mindeközben délelőttől kezdve északnyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, így beborul az ég, és este az északi tájakon már gyenge eső is előfordulhat. A délnyugati, déli szél megélénkül, a Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 4 és 9 fok között alakul, délen néhol ennél enyhébb lehet az idő. Késő este 1 és 8 fokot mérhetünk - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.