Hírzóna

Az EU migránsokkal oldaná meg a munkaerőhiányt

Az EU migránsokkal oldaná meg a munkaerőhiányt

Ennek érdekében legalizálnál a migrációt

2024. január 8., hétfő
Fotó: AFP
Az EU migránsokkal oldaná meg a munkaerőhiányt

Az Európai Unióban a munkaerőhiány csökkentése érdekében szükség van arra, hogy elősegítsék a szabályszerű migrációt - jelentette ki az Európai Bizottság belügyi kérdésekért felelős tagja hétfőn Athénban.

 

 

Ylva Johansson Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnökkel és Dimítrisz Kerídisz bevándorlási és menekültügyi miniszterrel folytatott tárgyalásai után a sajtónak nyilatkozva méltatta a görög kormány migrációval kapcsolatos legfrissebb  intézkedéseit, és úgy vélte: 

Az európai vállalatoknak "munkáskezekre van szükségük", és dolgozni kell azon, hogy a hiányzó munkaerőt rendezett módon, legális migrációval pótolják, az így érkező bevándorlóknak pedig segíteni kell beilleszkedni a helyi társadalomba.

A görög parlament egy decemberi törvénymódosítással lehetővé tette az ország területén tartózkodó illegális bevándorlók foglalkoztatását a munkaerőgondokkal küzdő agrár- és építőipari szektorban.

A svéd biztos hangsúlyozta azt is, hogy az Európai Unióban erősíteni kívánják a kiszolgáltatott helyzetű menedékkérők jogvédelmét, miközben az emberkereskedelem visszaszorítása is további erőfeszítéseket igényel.

Ylva Johansson fontosnak nevezte Görögország mint Európa egyik kapujának szerepét az Európai Unió decemberben elfogadott migrációs és menekültügyi paktumának végrehajtásában. A paktum alapján az eddiginél szigorúbb előszűrés alá vonják majd az EU-ba érkező bevándorlókat, és a határok mellett létrehozandó befogadóközpontokban helyezik el a migránsokat menekültjogi kérelmeik elbírálásának idejére.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.