Hírzóna

Ámokfutásba kezdett a vezetéstől eltiltás ideje alatt (Képek)

Ámokfutásba kezdett a vezetéstől eltiltás ideje alatt (Képek)

2024. január 26., péntek
Ámokfutásba kezdett a vezetéstől eltiltás ideje alatt (Képek)

Hiába tiltották el a járművezetéstől, a tiltás hatálya alatt alatt kezdett ámokfutásba egy vármegybeli kistelepülésen 2022. őszén - a Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen.

 

 

A vádirat szerint a vádlottat ittas vezetés miatt a bíróság korábban 3 évre eltiltotta a járművezetéstől, így autót 2023. november 17-éig nem vezethetett volna. Ennek ellenére 2022. október 15-én, hajnali 2 órakor a helyi rendezvényház előtt, nyitott állapotban, sluszkulccsal a gyújtáskapcsolóban leállított autóba beült, majd azt beindította. 

Az autóval csak 20 métert tolatott, azonban ennek során keresztülhajtott egy sövényen, majd eltalálta és kidöntötte az annak túloldalán lévő turista-tájékoztató táblát, annak beton talapzatán végighúzva a jármű alját. Ezután a kocsi hátuljával félig az úttestre belógva megállt, majd otthagyta az autót.

A vádlott tettével a jármű tulajdonosának egymillió forint, míg az önkormányzatnak 300 ezer forint kárt okozott.

A járási ügyészség a vádlottat jármű önkényes elvételével valamint eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetéssel vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.


 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.