Hírzóna

A kormány az új évre is tartja a céljait

A kormány az új évre is tartja a céljait

2024. január 1., hétfő
A kormány az új évre is tartja a céljait

A reményteli 2024-be léptünk, a kormány idén is tartja a céljait - közölte a kormányszóvivő hétfőn a kormány Facebook-oldalán megosztott újévi bejegyzésben.

 

 

Szentkirályi Alexandra a videóban emlékeztetett: a magyarok két éve élnek együtt a háborúval, és annak minden gazdasági következményével, valamint kilenc éve az Európába irányuló tömeges migrációval, és annak is minden következményével. 

Egyik sem a mi döntésünk volt, mégis érint bennünket, magyarokat is

- fogalmazott.

Ezért ugyan nehezített pályán, de a kormány az új évre is tartja a céljait - jelentette ki a kormányszóvivő hangsúlyozva, hogy megvédik Magyarország békéjét és biztonságát, valamint a magyar gazdaságot és a magyar emberek munkahelyét is a háború és a migráció következményeitől.

Hangsúlyozta: a kormány továbbra is kiemelten támogatja a magyar vállalkozásokat, a munkahelyteremtő beruházásokat, és megszigorította a külföldiek munkavállalását.

A kormány nemcsak megvédi a családtámogatásokat és a családi adórendszert, hanem elérhetővé tették a csok pluszt, amely minden eddiginél nagyobb támogatást biztosít az otthonteremtéshez

- hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. Emellett emelkedik a falusi csok és a babaváró összege, és kitartanak a gyermekvédelmi törvény mellett is.

Az időseknek januárban hat százalékkal emelt nyugdíjat, februárban emelt összegű 13. havi nyugdíjat fizetnek

- tette hozzá.

A kormányszóvivő rámutatott minden brüsszeli és egyéb támadás ellenére is biztosítják Magyarország biztonságos energiaellátását, gázellátását, a lakosság rezsicsökkentett árait, és az ország halad afelé, hogy minél több zöld energiája legyen.

Szentkirályi Alexandra az európai parlamenti és az önkormányzati választásokról szólva megjegyezte: 

2024-ben fontos döntések is várnak ránk, dönteni fogunk a magyar falvak, városok és Európa sorsáról is.

A magyarok erejére, bátorságára, összefogására idén is nagy szükség lesz ahhoz, hogy ahol kell, ott változást érjenek el - jelezte a szóvivő boldog új évet kívánva a magyaroknak és Magyarországnak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.