Hírzóna

A hétvégi tavaszra a hét elejére minuszok jönnek

A hétvégi tavaszra a hét elejére minuszok jönnek

2024. január 6., szombat
A hétvégi tavaszra a hét elejére minuszok jönnek

Jönnek a fagyok, vége a téli tavasznak.

 

 

Szombaton döntően borult idő várható, délen, délkeleten átmenetileg szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet. Több helyen, több hullámban kell esőre, záporra számítani, legkisebb eséllyel a délkeleti megyékben valószínű csapadék – tájékoztat a HungaroMet előrejelzése. A Viharsarokban a déli, délkeleti, a nyugati megyékben már az északira forduló szelet kísérik élénk, utóbbi tájon késő estétől erős széllökések. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 16 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, a déli, délkeleti országrészben a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő

– közölték.

Az előrejelzés szerint vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten lehetnek átmeneti felszakadozások. Délkeleten kisebb a csapadék esélye, máshol többfelé várható eső, melyet északnyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, hó vált fel, míg néhol átmenetileg ónos eső is lehet.

 A halmazállapot-váltással párhuzamosan fokozatosan csökken a csapadékhajlam, azonban a korábban lehullott csapadék lefagyhat! 

– figyelmeztet a HungaroMet.

Az északnyugati, északi szelet erős, sokfelé viharos lökések kísérik, északnyugaton pedig a szél hordhatja a havat. A csúcsérték is hasonlóan, -2 és +10 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő. Északnyugaton és északkeleten reggel állhat be a maximum, napközben hűl a levegő.

Hétfőn borult lesz az ég, majd késő délutántól észak felől szakadozik, csökken a felhőzet. Főleg délen, illetve a középső országrészben fordulhat elő kisebb havazás, hózápor, majd a nap második felében csökken a csapadék esélye. Az északi szelet erős, többfelé viharos lökések kísérik. 

Hajnalban általában -8, 0, az északkeleti szélvédett tájakon -11, -9 fokot is mérhetnek. Kora délután -6, +1 fok között alakul a hőmérséklet, az ország nagy részén egész nap fagyhat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.