Hírzóna

A Facebook szerint erőszakos, durva tartalom a bábszínház kiállítása

A Facebook szerint erőszakos, durva tartalom a bábszínház kiállítása

Kovács György
2024. január 27., szombat
A Facebook szerint erőszakos, durva tartalom a bábszínház kiállítása

Péntek este folyamán számoltunk be arról, hogy ingyenes kiállítás nyílik a Kövér Béla Bábszínházban, reggel pedig jött a meglepetés a Facebook-tól.

 

A bejegyzéssel az algoritmus szerint "erőszak vagy durva tartalom" lett megjelenítve, amely miatt a bejegyzésünket lejjebb sorolták, illetve a Szeged Ma oldala a problémás oldalak közé lett sorolva. A helyzet azért is meglepő - azon kívül hogy egy ártatlan bábszínházas tartalom lett közzétéve - mert a bejegyzés képe több helyen is feltűnt már a közösségi oldalon. Mi is a Köbér Béla Bábszínház oldaláról vettük át a képet, így az algoritmus nem nálunk találkozott vele először.

Egyébként a Facebooktól nem új keletű dolog az ész nélküli cenzúra és büntetés osztogatása, augusztusban konkrét indoklás nélkül sorra tiltották le a Fidesz közösségi oldalait, főleg ellenzéki településeken. 

Az akkori tiltáshullám a szegedi Fidesz oldalát is érintette, amelyet azóta sem állítottak vissza. Jelenleg is "ellenőrzés alatt áll".

 

 

A babszínházas cikkel kapcsolatos Facebook értesítés:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.