Hírzóna

Újabb értékes ingatlanjától szabadulna meg a szegedi önkormányzat

Újabb értékes ingatlanjától szabadulna meg a szegedi önkormányzat

Márton Andrea
2023. december 11., hétfő
Újabb értékes ingatlanjától szabadulna meg a szegedi önkormányzat

Szeged belvárosában a Szegedi Közlekedési Kft-nek van egy olyan épülete, amelytől most úgy tűnik, megválnának. Ez derül ki abból az előterjesztésből, amit Kovács Tamás gazdasági alpolgármester visz be a pénteki városi közgyűlés elé.

Akkumulátorokat töltenek a szebb napokat látott épületben (Fotó: Gémes Sándor)

 

Az előterjesztésben az szerepel, hogy a Dózsa utcai épületegyüttes panzió épületrésze már egyáltalán nem termel jövedelmet. A házban jelenleg kisebb átalakításokkal ügyfélszolgálati és háttériroda működik, és ott van a parkolóőrök bázisa is. Azzal indokolja az alpolgármester, hogy a parkolóház jelentős részét nem használják, néhány földszinti helyiségben pedig, csak rollerek és elektromos kerékpárok akkumulátorait tárolják illetve töltik. A parkoláshoz szükséges technikai eszközök elavultak, a fűtési rendszert is fel kellene újítani, ami sok pénzbe kerülne.

Ezért döntöttek az ingatlan eladása mellett. 

2024. év elején a parkolási ügyfélszolgálat átköltözik a Szegedi Közlekedési Kft. (Zrínyi u. 4-8. szám) alatti épületébe. Majd ezt követően az épületet teljesen lezárják, ennek következtében további energiamegtakarítást is várnak.

Az ingatlanon van egy 800 millió forintos jelzálog is. Az előterjesztés szerint megszűnik, amikor az év végén lejár a társaság folyószámlahitele. Az épület forgalmi értékének megállapításához az értékbecslést a Szegedi Közlekedési Kft. elkészítette, ami alapján a forgalmi értéke 273 millió forint.

Az ingatlant nyilvános pályázaton, egy licitálással akarják meghirdetni, ezt azonban csak akkor tehetik meg, amikor törlik a jelzálogjogot.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

(Borítókép: Gémes Sándor)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.