Hírzóna

Sok szegedi járatot érint a kétnapos Volánbusz-sztrájk

Sok szegedi járatot érint a kétnapos Volánbusz-sztrájk

Vasárnap és hétfőn járatkimaradásokra lehet számítani.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 8., péntek
Sok szegedi járatot érint a kétnapos Volánbusz-sztrájk

Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet december 10-ére és 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál, arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat. A Volánbusz a sztrájk tervezett ideje alatt biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, a várhatóan nem közlekedő járatok listája a közlekedési társaság honlapján érhető el. Több szegedi buszjárat is kimaradhat vasárnap, illetve hétfőn.

 

 

A Volánbusz Zrt. azt közölte, hogy vállalatnál működő majdnem húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.

Jelezték, hogy az elégséges szolgáltatás keretében az első nap a járatok 80, a második nap pedig az 55 százaléka közlekedni fog.

Amennyiben egy érintett járaton az autóbuszvezető úgy dönt, hogy nem csatlakozik a munkabeszüntetéshez és felveszi a munkát, akkor több járat közlekedik majd menetrend szerint.

A Volánbusz továbbra is vitatja "az indokolatlan munkabeszüntetés" jogszerűségét és jogorvoslattal él a végzés ellen,

amellyel az elsőfokú bíróság elutasította kérelmét a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által még az idei évre meghirdetett, kétnapos sztrájk jogellenességére vonatkozóan.

 

Szegeden 25 különböző jelzésű menetrend szerinti buszjárat érintett a sztrájk alatt.

 

Az érintett járatok teljes listája itt található.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.