Hírzóna

Rengeteg hosszú hétvége lesz 2024-ben

Rengeteg hosszú hétvége lesz 2024-ben

Márton Andrea
2023. december 15., péntek
Rengeteg hosszú hétvége lesz 2024-ben

Jövőre több hosszú hétvégét is lehet várni a Gazdaságfejlesztési Minisztérium rendelete alapján, mely a 2024. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szól – hívja fel a figyelmet az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány.

 

A megjelent cikk szerint a tárca rendeletében három szombati munkanapot jelöltek ki, cserébe viszont az augusztus 20-i ünneppel összefüggésben négynapos hétvégénk lesz, illetve karácsonykor hat egybefüggő napunk lesz ünneplésre 2024-ben.

Összességében 14 hétköznapon pihenhetünk 2024-ben, állandó „piros betűs” ünnepeinket is beleszámítva (pl. húsvét, pünkösd). A 2024-es munkarend mellett és ezzel összefüggésben megvizsgáltuk továbbá az ünnepnapok hatását idehaza és Európában. Az Oeconomus vizsgálata alapján 2021-ben egy munkanapra 217,5 milliárd forintnyi GDP-termelés jutott. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.