Hírzóna

Rendkívüli módon átalakulóban a szegedi szórakoztatóipar

Rendkívüli módon átalakulóban a szegedi szórakoztatóipar

Régebben minden tele volt, manapság egyre inkább kiveszőben a diszkózás.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 30., szombat
Rendkívüli módon átalakulóban a szegedi szórakoztatóipar

Sokan szeretnék jól érezni magukat szilveszter alkalmából, azonban érdemes megfontoltan az éjszakába csapni. A Rádió 88 ügyvezetőjével, Nacsa Norberttel beszélgettünk arról, hogyan is változtak meg a bulizási szokások, milyen trendek figyelhetők meg, illetve hogyan is zajlik egy rádiós újév-várás. Kiemelten Szeged állt a társalgás középpontjában.

Megfigyelhető a kisebb érdeklődés vidékről is, egyre kevesebb a diszkó.

 

A tendenciákról mindenképpen érdemes beszélni - fogalmazott Nacsa Norbert. Akár városok, akár országos szinten megfigyelhetők a különböző jelenségek.

Pont kollegákkal ezt beszéltük, hogy rettenetesen átalakulóban van maga az egész szórakoztatóipar Szegeden. 

A diszkó egyre inkább erejét veszti a korábbi dj szerint. Nem olyan hangsúlyos, mint 10-20-30 évvel ezelőtt, és folyamatosan egyre kevésbé lesz az. 

Amikor én ezt elkezdtem, a nyolcvanas évek végén, akkor még ez szárnyalt. Akkor gyakorlatilag mindenütt, ahol diszkó volt, akkor szilveszterkor teljes teltházra lehetett számítani. Minden tele volt.

Ahogy az évek alatt rendeződött át a világ, úgy húzta ezt is magával. A Covid volt az utolsó, ami óriásit rúgott a szórakoztatóiparba. Maga az egész szórakoztatóipar és vendéglátás gödörben van. Ebből nagyon nehéz kijönni.

Nem célom, hogy negatív legyek, de ez járja át az egész szektort. 

Nem olyan divatos diszkóba járni, mint egy néhány évtizeddel ezelőtt. Vannak még ilyen jellegű szórakozóhelyek, és az emberek el-el mennek bulizni, de sokkal kevesebbet.

Ebből lehet lesz fölfelé út, nem lehet megjósolni.

2023 őszén nyitott újra Szeged legendás szórakozóhelye, a Jate Klub.

 

Ezek a tendenciák nemcsak Szegedre, de az egész országra jellemzők.

Több oka is van ennek: az anyagi vonzat egyértelműen említhető, továbbá a Covid alatt az emberek rájöttek, rászoktak arra, hogy házibulizni sokkal gazdaságosabb, illetve teljesen másmilyen, mint szórakozóhelyen tölteni az időt.

Ez szerintem az idei szilvesztert is át fogja járni, de már a tavalyi szilveszter is ilyen volt. Sokkal-sokkal többen buliznak otthon, mint szórakozóhelyeken. Szerintem ez idén még erősebb lesz. 

 

Szilveszter a rádióban

Alapvető cél, hogy a hallgatók igényei ki legyenek elégítve, olyan programot próbálnak nyújtani, ami a legtöbb ember számára szórakoztató.

Ha van egy házibuli otthon, vagy az emberek mennek szilveszterkor ide-oda, akkor mi megpróbálunk mindenféle jó zenét adni ehhez. Minél bulizósabb zenét, mindenféle korosztálynak, mindenféle stílusban.

Ez megy estétől hajnalig folyamatosan, hogy házibuli műsort tudjunk nyújtani - tette hozzá Nacsa Norbert.

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.