Hírzóna

Marco Rossi exkluzív interjút adott

Marco Rossi exkluzív interjút adott

Marco Rossi: a miniszterelnök sokkal jobban ért a focihoz, mint én a politikához

Márton Andrea
2023. december 17., vasárnap
Fotó: Ficsor Márton
Marco Rossi exkluzív interjút adott

Exkluzív interjút adott a Mandinernek Marco Rossi. Az interjú első részében többek közt szó volt Orbán Viktorhoz fűződő viszonyáról, a magyar állampolgárság felvételéről, milyen célokat tűzött ki a válogatott számára a következő évekre.

Fotó: Ficsor Márton. Marco Rossi exkluzív interjú

Egy évvel ezelőtt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke megkérdezte, hogy szeretném-e felvenni a magyar állampolgárságot, én pedig igent mondtam. Büszkeséggel tölt el, hogy magyar állampolgár lehetek, részben a gyerekkori kötődésem miatt, részben pedig azért, mert tényleg otthon érzem magam Magyarországon

- fogalmazott Marco Rossi.

Hozzátette: 

Ez főleg az emberek attitűdjének köszönhető, mindenki kifejezetten kedves velem, és nem csak az utóbbi években. Annak ellenére, hogy külföldi vagyok, a magyarok kezdettől fogva nagy szeretettel és tisztelettel fogadtak. Biztosan akad, aki nem így érez, de azt tapasztalom, hogy az emberek nagy többsége azért kedvel, és ez nagy-nagy büszkeséggel tölt el. 

Orbán Viktor gratulált Marco Rossi az állampolgárság felvételéhez - a Mandiner megkérdezte tőle, hogy beszélt-e mostanában a miniszterelnökkel?

 

Igen. Korábban is többször találkoztunk mérkőzéseken a stadionban vagy egyéb eseményeken. Orbán Viktor egyébként tényleg szakértője a labdarúgásnak, ezt azonnal érzi az ember, ha a fociról beszélget vele. Ez persze nem azt jelenti, hogy valaha is tanácsot adott volna azzal kapcsolatban, mit és hogyan tegyek. Mindig kedves volt, és értékelte a munkánkat

 – mondta el Marco Rossi

Hozzátette:

Úgy érzem, jó kapcsolatom van vele. Igaz, én sosem beszélek a politikáról – nem is értek hozzá. Mondjuk úgy, hogy a miniszterelnök sokkal jobban ért a focihoz, mint én a politikához.

A teljes Marco Rossi interjú ITT olvasható el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.