Hírzóna

Majd háromszázszor fütyült a szonda egy hét alatt

Majd háromszázszor fütyült a szonda egy hét alatt

Fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség

SzegedMA
Szerző: SzegedMA
2023. december 19., kedd
Majd háromszázszor fütyült a szonda egy hét alatt

A rendőrök összesen 275 olyan járművezetővel szemben intézkedtek az elmúlt héten, akik ittas vagy bódult állapotban közlekedtek járművükkel - közölte az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján kedden.

Eredményes volt a kiemelt ellenőrzés (Fotó: police.hu)

 

Mint írták, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport (ROADPOL Operational Group) által meghirdetett "Alcohol & Drugs" elnevezésű fokozott ellenőrzésen a rendőrök a járművezetők ittas és bódult állapotát ellenőrizték.

Az ittas vagy bódult állapotban közlekedő járművezetők több mint fele olyan súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt, hogy magatartásával megvalósította az ittas járművezetés bűncselekményét 

- tájékoztattak.

Az ORFK közleménye felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés azért veszélyes, mert az alkohol hatására romlik a sofőr látása, csökken a reakcióideje és az ítélőképessége, a mozdulatai pontatlanabbá válnak, ezzel pedig nemcsak saját magát, utasait, de más, a közúti közlekedésben résztvevőt is veszélyeztet. Ha valaki ittas, vagy bódult állapotban ül volán mögé, potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben - írták a police.hu-n.

Az országos akcióban a rendőrök több mint 91 ezer sofőrt ellenőriztek.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.