Hírzóna

Ma már több órás napsütés várható

Ma már több órás napsütés várható

Márton Andrea
2023. december 20., szerda
Ma már több órás napsütés várható

Szerdán egy álcázott hidegfront hoz változást időjárásunkban, de igazán majd csak ezután válik változékonnyá. Ugyanis frontok sora okoz több hullámban csapadékot, de az, hogy ennek milyen lesz a halmazállapota, abban jelentős a bizonytalanság!

 

Délen és a Dunántúl nagy részén többórás napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Északkeleten (beleértve a főváros térségét is) azonban tartósan ködös, rétegfelhős lehet az ég. 3 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a köpönyeg.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.