Hírzóna

"Last minute" ajándékötletek karácsonyra

"Last minute" ajándékötletek karácsonyra

Ha esetleg az utolsó pillanatra hagytad az ajándékvásárlást, akkor is találhatsz pár mentőötletet.

Márton Andrea
2023. december 23., szombat
"Last minute" ajándékötletek karácsonyra

Szép számmal előfordulnak, akik a legutolsó pillanatra hagyják az ajándékok vásárlását, nem véletlen, hogy ilyenkor a sorstársak óriásira duzzadó tömegével együtt kénytelenek bóklászni a bevásárlóközpontokban. Vannak rutinosabb, esetleg olyanok, akik listával érkeznek, aki viszont fáradtan, kétségbeesetten keresgél, a végére talán már egy ötlettelen, unalmas ajándékkal is beéri.


Pár nappal a karácsony előtt a plázában keringeni és ajándékokat vásárolni a tömegben kevésbé alapozza meg a karácsonyi hangulatot. Rohanás, kapkodás és a „csak legyen valami” ajándékok. Rendelni sem szerencsés már, hiszen mindenki számára valódi meglepetés, hogy vajon kiér-e időben a csomag avagy sem. Érdemes legalább egy „B” tervvel készülni, ha ennyire kicentizve rendelünk ajándékokat, hogy ne üres kézzel álljunk a karácsonyfa előtt.

Ebben a helyzetben sem kell kétségbeesni, néhány ötlettel garantált lehet a siker. Mutatunk pár ötletet!

Gyógyfürdőbelépő

Ha ajándékozottadra ráférne egy kis kikapcsolódás, lazítás, pihenés, esetleg gyakran fájnak az ízületei, akkor tökéletes ajándék lehet egy általad vásárolt, természetesen választható időpontban beváltható belépőjegy.

A legtöbb fürdőben kapható utalvány vagy ajándékkártya, amelyet tetszőleges értékkel fel lehet tölteni, de van olyan is, ahol akár online megválthatod, és nyomtatható formában, e-mailben kapod meg a díszes jegyet. Egy szép, dekorált borítékban, egy meghitt karácsonyi üzenettel tökéletes ajándék lehet.

Moziutalvány


Nincs jobb ajándék annak, aki imádja a mozizást. A moziutalványt is lehet online formában vásárolni, többféle értékben, amely meghatározott ideig beváltható a jegyen szereplő módon 2D-s vagy 3D-s filmekre.

Kóstoló ajándékba

Ha van olyan személy a köreinkben aki nagy bor- vagy sörrajongó, akkor nem csak italcsomaggal lepheted meg. Az élmény garantáltan sokáig megmarad, így egy szervezett kóstolóra szóló utalvány is remek ötlet lehet. Több sörfőzde árul kóstolójegyeket főzdelátogatással egybekötve, így az italozás mellett bekukkanthatnak az érdeklődők a sörfőzés világába is. Vannak viszont olyan cégek, amelyek sörfőző esteket és mini tanfolyamokat is hirdetnek.

Szabadulószoba barátoknak

Amennyiben egy nagyobb társaságot ajándékoznál meg, remek ötlet lehet egy szabadulószoba-utalvány is, melynek lényege, hogy a részt vevő csapatnak adott időn belül, logikai feladatok megoldásával kell teljesítenie egy küldetést vagy kijutnia a szobából – játékmesterek felügyelete alatt.

Ajándék események, tanfolyamok

Amennyiben az ajándékozott szereti a jó fotókat, megörökíteni a pillanatokat, akkor számára megfelelő ajándék lehet családunk, párunk akár barátok körében is egy profi fotózás. Legyen az portré, páros vagy családi fotózás, biztosan élete legjobb képeit fogja viszontlátni.

De akár egy kiscsoportos tanfolyam is tökéletes ajándék lehet, ha szereti a választott témát. Például a hölgyek részére egy szappankészítő tanfolyam kiváló ajándék lehet, ha preferálja az organikus alapanyagokat és a saját kezűleg készített termékeket.

Kézzel készített ajándékok

Last minute karácsonyi ajándékok kategóriából nem maradhatnak ki a saját magunk által készített ajándékok sem. Csak abban az esetben hagyatkozzunk erre, hogyha magabiztosak vagyunk a képességeinket illetően. Nagyszerű ajándék lehet egy saját magunk által festett kép, egy ízlésesen becsomagolt süti vagy egy házilag öntött gyertya. De akár egy kötött sál, kézzel készített nyaklánc vagy kézzel írott emlékkönyv is nagyszerű meglepetés. Egy kézzel készített ajándékon sokat dob a latba az a figyelem és törődés amely hozzájárul ezen apróságok elkészítéséhez.

Nem utolsó sorban felmerül a kérdés hogyan kerüljenek az ajándékok a fa alá?

A legszebb hogyha valamilyen formában, így is a fa alá csempésszük az ajándékokat. Nyomtassuk ki vagy írjuk le egy levélben, hogy mit kell tennie az ajándékért és máris megteremtjük hozzá a megfelelő körítést.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.