Hírzóna

Januártól 4 ezer milliárd forintnyi forrás nyílik meg a magyar emberek számára

Januártól 4 ezer milliárd forintnyi forrás nyílik meg a magyar emberek számára

Márton Andrea
2023. december 19., kedd
Januártól 4 ezer milliárd forintnyi forrás nyílik meg a magyar emberek számára

Januártól 4 ezer milliárd forintnyi uniós forrás nyílik meg a magyar emberek számára humán-, infrastruktúra- és energetikai fejlesztésre, a családok és helyi közösségek támogatására - mondta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség államtitkára az M1 aktuális csatornán kedd reggel.
 

A kormány már eddig is megelőlegezte a támogatásokat, de januártól még több pályázat lesz - ismertette a területfejlesztésért felelős államtitkár.

Magyarország már idén májusban teljesített minden feltételt az igazságszolgáltatással kapcsolatban, azóta csak "kutyakomédia" zajlott. Az Európai Parlament (EP) baloldali többsége fenyegette az Európai Bizottságot, hogy húzza az időt, de a magyar parlament decemberi jogszabály-módosításai óta már semmilyen ürüggyel sem tehetik ezt

 - mondta Latorcai Csaba.


Hozzátette: a tárgyalásokat folytatni kell, ez a 4000 milliárd még csak kevesebb mint a fele annak, ami Magyarországnak jár. Jó lenne, ha az EP baloldali magyar tagjai "csitítanák" a testületet, de inkább "fűtik" - fogalmazott az államtitkár az M1 aktuális csatornán.
 

Latorcai Csaba a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is: 

január 1-jétől önálló Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium lesz. A kormány célja, hogy a város vagy vidék közti választás ne életminőség, hanem csak életformák közti választás legyen. Ugyanúgy elérhető legyen vidéken is minden szolgáltatás: iskola, óvoda, orvos, gyógyszertár, élelmiszerbolt, bankautomata.

Az Orbán-kormányra jellemző, hogy nem Budapesten döntik el, mire van szükség; ez a baloldal politikája volt. Ezzel szemben az Orbán-kormány együtt gondolkodik az emberekkel, "közösen fejlesztünk", ezért az államot közelebb kell hozni az emberekhez - tette hozzá.
 

Az államtitkár szerint a baloldalban felsőbbrendűségi érzés van, mindig okosabbnak hiszik magukat, lenézik az embereket, holott a magyar emberek hatalmas teljesítményeket értek el, érdemes velük beszélgetni. 

Ha együtt gondolkodunk, abból lesz versenyképesség.

A szuverenitásvédelemmel kapcsolatban a kormánypárti politikus rámutatott: "önmagában fájdalmas", hogy erre szükség van, hiszen az EU alapítói is kereszténydemokraták voltak. 

Az a dolgunk, hogy ehhez visszatérítsük a közösséget, de addig is védjük meg magunkat, kereszténydemokrata örökségünket, kultúránkat, mert ezt akarják széttiporni, hogy egy identitás nélküli masszát hozzanak létre. De mi maradjunk meg magyarnak, kereszténynek! 

- fogalmazott Latorcai Csaba.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.