Hírzóna

Ismét emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Ismét emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Márton Andrea
2023. december 7., csütörtök
Ismét emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön a honlapján.
 

Azt írták, hogy a 48. héten - több hétig tartó stagnálás után - ismét emelkedett a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja.


Hozzátették: a tendencia a mintavételi helyek többségénél - 14 helyszínen - emelkedő, így Békéscsabán, Budapest mindhárom szennyvíztisztítójának ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, Debrecenben, Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Szekszárdon és Tatabányán. Nyolc településen stagnáló tendencia jellemző.

Közölték azt is, hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 12 helyszínen a "magas", 10 helyszínen pedig az "emelkedett" kategóriába sorolható.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.