Hírzóna

Felelőtlenek a Volán-sztrájk szervezői Lázár János szerint

Felelőtlenek a Volán-sztrájk szervezői Lázár János szerint

Közösségi oldalán írt a ma kezdődő sztrájkról a miniszter.

Kibédi Péter
2023. december 10., vasárnap
Felelőtlenek a Volán-sztrájk szervezői Lázár János szerint

Vasárnap és hétfőn is sztrájk lesz a Volánbusznál, az időzítés Lázár János szerint már önmagában felelőtlenség. Az építési és közlekedési miniszter a béremelésre vonatkozó követelésről is elmondta a véleményét.

A béremelést igen, a mértélét nem fogadja el a miniszter

 

Ahogyan arról beszámoltunk, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet december 10-ére és 11-ére is munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat. A sztrájkról Lázár János építési és közlekedési miniszter is elmondta a véleményét, a politikus a Facebook-oldalán azt írta: a béremelés igénye jogos, ám annak 25 százalékos mértéke teljesen irreális, eltúlzott.

A Volánbusznál működő közel két tucat szakszervezet közül csupán egy van, amely ennyire túlzó mértékű béremelést követel. Ennek teljesítését sztrájk útján igyekszik kierőszakolni, pedig egy idei sztrájk jogszerűsége erősen vitatható, miután 2023-ra már megszületett a bérmegállapodás, és azt a munkáltató fillérre be is tartja

– fogalmazott Lázár János, hozzátéve, hogy az advent második vasárnapjára meghirdetett tiltakozás felelőtlenség, így a szakszervezettel a bíróságon folytatják, míg a többi érdekvédővel a tárgyalóasztalnál találkoznak.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.