Hírzóna

Év végén bezárja szegedi üzletét az eMAG

Év végén bezárja szegedi üzletét az eMAG

2023. december 28., csütörtök
Év végén bezárja szegedi üzletét az eMAG

Eddig csak sejteni lehetett, viszont mára már biztossá vált a Webrádió szerint, hogy december 30-án végleg bezárja szegedi üzletét az eMAG.

 

 

A bezárás ténye nem meglepő, hiszen az eMAG oldalán néhány nappal ezelőtt még ugyan megtalálható volt a szegedi üzlet, azonban amennyiben rendelni szeretett volna valaki jövő évi átvétellel, akkor a Tisza Lajos körút 60. szám alatt található boltot már nem ajánlotta fel a rendszer személyes átvételre.

Az sem zárható ki, hogy Szegeden belül másik helyre költözik az üzlet.

A Webrádió információ szerint eMAG a Napfény Park Bevásárlóközpontba teszi át a székhelyét, de ahogy írják: erre kevés esély mutatkozik.  

Az Extreme Digital egykori üzletének bezárása nem példa nélküli, hiszen az eMAG korábban a debreceni üzletét is bezárta, vélhetőleg gazdaságossági okok miatt.   

Az Extreme Digitalt 2019-ben vette meg az eMAG, a két márka integrálása pedig már ezt követően megkezdődött. Az Extreme Digital egykori üzletei egyébként nagyon sikeresek voltak, 

ha minden igaz a szegedi is jól prosperált egykoron.

Az eMAG koncepciója ugyanakkor érthető, hiszen főként online értékesít, a fizikai boltok fenntartása pedig jelentős költségekkel jár, úgymint bérleti díj, munkabér, rezsi költség, logisztika, egyéb költségek. 

A szegedi üzlet bezárásának tényét a cég honlapján is megtalálni. A bolt bezárása a vevők számára nem annyira tragikus, tekintettel arra, hogy csak Szegeden legalább 35 átvételi pont van ahol a rendelt árut át lehet venni. Az eMAG jelentős összegeket költött Easybox csomagautomata hálózatának fejlesztésére, Szegeden is több található.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.