Hírzóna

Döbbenet és gyász a prágai tömeggyilkosság helyszínén + képek

Döbbenet és gyász a prágai tömeggyilkosság helyszínén + képek

2023. december 22., péntek
Döbbenet és gyász a prágai tömeggyilkosság helyszínén + képek

A prágai városközpont utcái konganak az ürességtől, csak a rendőrautók és a kommandósok köröznek az utcákon, és egy-két teljesen kétségbeesett járókelő bámulja meredten a Károly Egyetem épületét. Az épületet sajtósok veszik körül, mindenki fotókat és interjúkat szeretne készíteni az eseményről. A Magyar Nemzet helyszíni tudósítása.

Prágai fiatalok emlékeznek arra a 15 halottra, akit a cseh merénylő megölt (Fotók: ORIGO/ Csudai Sándor)

Az egyik orosz diáklány, aki ukrán barátaival gyászol, a helyszínen nyilatkozott a helyszínen a Magyar Nemzetnek:

Teljesen meg vagyunk döbbenve. Öt percre lakunk innen, egész nap rendőrségi szirénákat és mentőautók hangját hallottunk, tele volt a helyszín rendőrökkel 2-3 óra környékére. Egész nap a híreket néztük. Most sírunk és gyertyákkal a kezünkben szeretnénk megemlékezni erről a szívszaggató eseményről.

Nem sokkal később egy magányos fiú sétálgatott a teljesen lezárt területen, akin látszott, azt sem tudja, fiú-e vagy lány. Hangja csendes volt, és enyhén remegett. Láthatóan nem tudott mit kezdeni magával. A prágai járókelő szerint

a városközpontban minden olyan, mint eddig: az emberek szórakoznak, úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna. Belül azonban minden más. Azok után, ami Ukrajnában, Gázában történt, ahol mindennap emberek halnak meg, még ez is. Húsz percre dolgozom innen, és ismerem ezt a helyet, de a saját szememmel akartam meggyőződni arról, hogy milyen érzés ez a látvány. Teljesen megváltoztatja a világról alkotott felfogásodat ez az egész.

Prága egy nap alatt teljesen megváltozott. A korábbi barátságos, befogadó és szórakozóhelyekkel teli, pezsgő életű város a mai napon egy üres, hideg, sivár és kietlen, rendőrökkel és kommandósokkal körbezárt világgá változott. A békés világ úgy látszik, egyre jobban kezd megváltozni.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.