Hírzóna

Az uniós források blokkolásának célja a hatalomváltás kikényszerítése

Az uniós források blokkolásának célja a hatalomváltás kikényszerítése

2023. december 6., szerda
Az uniós források blokkolásának célja a hatalomváltás kikényszerítése

Az Európai Bizottság döntésének értelmében novemberben ötmilliárd eurónyi előleget kapott Lengyelország a Helyreállítási Alapból, Patryk Jaki lengyel európai parlamenti képviselő szerint ez azt bizonyítja, hogy a források eddigi blokkolásának célja a hatalomváltás kikényszerítése volt a választásokon – írja a lengyel Do Rzeczy, amelyet a Mandiner szemlézett.

 

Eddig azért blokkolták a pénzeket, mert mindannyian azt állították a Bizottságban, hogy módosítani kell a bírósági törvényeket. A választások után kiderült, hogy semmilyen törvényt nem változtattak, mégis feloldották a zárolást

– hívta fel a figyelmet Jaki, aki Magyarország példáját is megemlítette. Szerinte itt illegális politikai zsarolásról, Brüsszel hatalmának felhasználásáról van szó, ami valójában a jogállamiság minden elvét megsérti.

Ebben a teremben mindannyian tudjuk, hogy Magyarországon nincs olyan törvény, amely ne létezne egy másik uniós országban

– jelentette ki a lengyel politikus az Európai Parlamentben.

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.