Hírzóna

A Radnóti épphogy csak befért a TOP 50-be az országos gimnáziumi rangsorban

A Radnóti épphogy csak befért a TOP 50-be az országos gimnáziumi rangsorban

Márton Andrea
2023. december 5., kedd
A Radnóti épphogy csak befért a TOP 50-be az országos gimnáziumi rangsorban

Idén is elkészítette országos középiskolai rangsorát a HVG. Két szegedi gimnázium is szerepel a 100 legjobb intézmény rangsorában. Tavalyhoz képest a Radnóti alighogy befért a TOP 50-be és még az  SZTE Gyakorló is rontott korábbi helyezésén, de jóval kisebb mértékben.

A rangsor élére ugyanaz a három fővárosi gimnázium került idén, mint tavaly, de ezúttal a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium átvette a vezetést az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumtól, míg az Eötvös József Gimnázium megmaradt a második helyen. A legjobb középiskolák listájának első tíz helyére vidékről csak egy, a veszprémi Lovassy László Gimnázium jutott be a tizedik helyen.


Csongrád-Csanád vármegyéből is csak két gimnázium fért bele a TOP 100-as listájára. A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium korábbi helyezéseihez képest jóval hátrébb csúszott: az elmúlt három évben a 29–34. hely között járt, most a 48. helyen végzett. A lista másik szereplője a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, amely szintén rontott. Az intézmény az elmúlt 3 évben a 48–56. helyen állt, most a 64. a rangsorban.

Az egyházi, illetve az alapítványi iskolák TOP 10-es listájára nem került fel vármegyei intézmény. A két tanítási nyelvű képzést folytató iskolák között a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium a 12. helyen szerepel.

TOP 10 helyezett:

  1. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
  2. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
  3. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
  4. Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
  5. ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)
  6. Deák Téri Evangélikus Gimnázium (Budapest)
  7. ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)
  8. Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium
  9. Városmajori Gimnázium (Budapest)
  10. Lovassy László Gimnázium (Veszprém)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.