Hírzóna

Új nevet kapott a legendás szegedi megálló

Új nevet kapott a legendás szegedi megálló

2023. november 21., kedd
Új nevet kapott a legendás szegedi megálló

Egy korszak ért véget a közelmúltban, amikor átnevezték a szegedi Csongrádi sugárúton lévő megállót Diófáról Sárosi utcává - írja a Délmagyar.

Fotó: Délmagyar

 

Veres János az egykori Diófa vendéglő vezetője nem érti, mi indokolja a döntést, mert a megálló nem a kocsmáról, hanem egy fáról kapta a nevét

Nem értem, kit bántott? Se nem kommunista, se nem fasiszta, de még csak nem is muszlim.

A közgyűlés még augusztus végén döntött arról, hogy troli- és villamosmegállók neve változik Szegeden. A közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és környezetvédelmi Bizottságának döntése értelmében a Diófa vendéglő megállóhelyet Sárosi utca elnevezésre cserélték.

A bizottság augusztus 24-én tartott rendes nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvből mindössze annyi derül ki, hogy a bizottság indokoltnak tartja a Diófa vendéglő elnevezésű megállóhely átnevezését Sárosi utca elnevezésű megállóhelyre, de hogy miért, az nem.

A fa adta a nevet, a kocsma viselte. Ezért nem is értem, mit vétett az a szegény megálló

Fotó: Délmagyar

 

"Mint tudjuk, a megálló volt itt hamarabb. De a Csongrádi sugárúton kifelé, följebb a kanyarban volt egy fuvaros kocsma, azt hívták Diófának. A megállót az emberek nevezték el így. Gazdag Laci, a  Szegedi Közlekedési Vállalat akkori igazgatója az Avar utcában szomszédom volt. Egyszer felmerült a megálló elnevezése, én javasoltam neki a Diófát. Ilyen egyszerűen mentek akkoriban a dolgok."

Borítókép: Délmagyar

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.